Veel gestelde vragen

Wat is een silent disco?

Een silent disco is een evenement waar je muziek beluistert via een draadloze koptelefoon. De koptelefoon is verbonden met één of meerdere zenders middels radiofrequentie. De zender is aangesloten op een muziekbron; bijvoorbeeld telefoon, laptop of DJ draaitafel. Simpel gezegd zijn de koptelefoons de vervangers van een speaker. Ideaal dus om de buren te vriend te houden 😉 .

Wat kost een silent disco?

Je huurt een silent disco koptelefoon al voor €4,00 (inclusief BTW) per overnachting, inclusief 1 gratis zender. Extra zenders/kanalen? Een extra zender/kanaal kost €20 per overnachting. Voor 1 – 10 koptelefoons hanteren wij een vast huurtarief van €40. Extra feest? Een discobal huur je al voor €10.

Welke apparaten kan ik op de zender aansluiten?

Je telefoon, tablet of laptop maar ook professionele DJ apparatuur. Wij leveren standaard de benodigde kabels mee, afhankelijk van de apparatuur die je gaat gebruiken.

Kan ik mijn telefoon met bluetooth aansluiten op de zender/koptelefoons?

Naast de standaard zenders die je op stroom aansluit, hebben wij ook draadloze zenders. Deze werken op accu en kunnen (draadloos) verbonden worden met je telefoon, tablet, laptop of ander apparaat via bluetooth.

Waarom meerdere zenders huren?

Meerdere zenders maken een silent disco extra bijzonder. Je kunt per zender verschillende muziekgenres afspelen. Zo is er voor ieder wat wils.

Hoeveel zenders kan ik (maximaal) gebruiken tijdens mijn silent disco?

Het maximaal aantal zenders – en dus kanalen – is 3 stuks. Elke zender staat gelijk aan een kanaal met een eigen kleur; rood, groen of blauw. De kleuren zijn te zien aan de zijkanten van de koptelefoons. Met drie kanalen is er dus voor ieder wat wils! En de gekleurde LED verlichting op de koptelefoons ziet er ook nog eens super tof uit.

Hoe groot is het bereik van de zender?

Onze zenders hebben een bereik van 500 meter.

Moet ik zelf mijn muziek regelen?

Je kunt eenvoudig je eigen playlist aanzetten op je telefoon of laptop via bijvoorbeeld Spotify of Soundcloud. Maar om je te helpen hebben we wat leuke playlists voor je klaargezet. Beluister ze hier. Het is ook mogelijk om een DJ inclusief apparatuur te boeken via ons. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe lang gaat de batterij mee?

De batterij van de koptelefoons gaat 8 tot 10 uur mee. Meer dan voldoende voor een mooi feest! Wij zorgen altijd dat de koptelefoons volledig opgeladen, getest en ontsmet zijn voor we ze aan je meegeven. Huur je de koptelefoons voor meerdere dagen? Dan krijg je van ons opladers mee.

Zijn de koptelefoons ook buiten te gebruiken?

Jazeker! De koptelefoons hebben tot wel 500 meter bereik en zijn dus ook voor buiten prima geschikt! Let op; onze koptelefoons houden van de zon maar zijn niet waterproof en dus niet zo gek op regen 😉 .

Zijn de koptelefoons geschikt voor kinderen?

Ja! Kinderen passen de koptelefoons ook. Als ze maar genoeg boterhammen met pindakaas hebben gegeten 😉 .

Hoe maak ik een reservering?

Via onze website kun je eenvoudig je silent disco koptelefoons reserveren via de ‘boek nu’ of ‘reserveer’ knoppen. Klik hierom direct te reserveren.

Kan ik de koptelefoons meerdere dagen huren?

Yes! No problemo. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier en geef bij opmerkingen het aantal dagen aan. Bij meerdaags gebruik leveren wij de benodigde opladers mee.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt direct betalen via bijvoorbeeld ideal of creditcard wanneer je online een boeking plaatst. Of ter plekke contant.

Hoe werkt het ophalen en retourneren?

De silent disco koptelefoons kunnen worden opgehaald en teruggebracht bij een van onze vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Dordrecht en Utrecht. Dit doen wij op afspraak. Boek je afspraak via www.silentrave.nl.

Hoeveel borg moet ik betalen?

De borg staat gelijk aan de huursom. Huur je bijvoorbeeld voor €50 aan headphones, dan is je borg ook €50.

Hoe laat moet ik mijn koptelefoons terugbrengen?

Het terugbrengmoment spreek je tijdens het ophalen af. Voor Rotterdam is het standaard terugbrengmoment op zaterdag tussen 12:00 en 12:30 en op zondag tussen 15:00 en 15:30. Tenzij anders aangegeven. LET OP! Dit geldt enkel voor Rotterdam. Voor de andere steden geldt dus: terugbrengmoment wordt afgesproken tijdens het ophalen van je koptelefoons.

Hoe krijg ik de koptelefoons mee?

Wij geven onze koptelefoons altijd mee in een speciale Silent Rave tas.

Is het mogelijk de koptelefoons thuis te laten bezorgen?

Jazeker! Dit is mogelijk tegen een kleine meerprijs. Bezorgen binnen een straal van 100 km vanaf Rotterdam? Geen probleem! Reserveer online via www.silentrave.nl en kies voor ‘Bezorgen’. Bezorgen buiten dit gebied? Neem contact met ons op.

Ik heb gekozen om de koptelefoons te laten bezorgen. Hoelaat komt de bezorger langs?

Op de afgesproken datum komt onze bezorger tussen 12:00 en 18:00 bij je langs. Van tevoren neemt hij/zij contact met je op voor een nauwkeuriger tijdstip.

Ik wil mijn reservering annuleren. Wat nu?

Jammer dat je silent disco niet doorgaat. Kosteloos annuleren kan tot maximaal 24 uur van te voren.

Wat als de koptelefoons het niet doen?

Na ieder gebruik testen wij elke koptelefoon per stuk om dit te voorkomen. Zit er toch een koptelefoon tussen die niet werkt? Neem dan contact met ons op, dan zoeken we samen naar een geschikte oplossing.

Wat wordt bedoeld met starttijd?

Met starttijd bedoelen wij de ophaaltijd. Kies je bijvoorbeeld voor starttijd 13:00? Dan heb je om 13:00 met ons een afspraak om je koptelefoons op te halen.

Wat wordt er bedoeld met 1 overnachting?

Een overnachting is 1 dag huur. Heb je de koptelefoons bijvoorbeeld op vrijdagavond nodig? Dan is je huur- of startdatum vrijdag met 1 overnachting. Heb je de koptelefoons zowel vrijdagavond als zaterdagavond nodig? Dan is je startdatum vrijdag met 2 overnachtingen.

Ik kan niet ophalen op de aangegeven ophaaltijden. Wat nu?

Neem contact met ons op, dan kijken we met elkaar naar een oplossing.